Jeg vil gerne huskes som…

Hørby Efterskole - du er en underlig en! Lige når jeg føler, jeg har fundet ud af lige præcis, hvad du er, overrasker du mig endnu en gang. Lad det være nye mennesker eller nye situationer, jeg skal tilpasse mig til. Dog er det en udfordring, jeg med glæde skal gå igennem, så jeg kan udvikle mig som del af denne ting kaldet et fællesskab.
Af Søren Mosbæk Pedersen, elev på Hørby Efterskole 2020/21

Et fællesskab er en gruppe af ligesindede mennesker. En gruppe, der deler samme interesser, holdninger eller mål. Eller hvis I vil have en bedre forståelse af, hvad et fællesskab er, så kig omkring jer. For det er lige til højre for dig, bag ved dig og – ja, faktisk over det hele. Alle omkring dig er en del af en fælles enhed. Et fællesskab. For lige meget, hvor forskellige vi er, har vi en ting tilfælles. På en efterskole – at vi alle er efterskoleelever.

Fællesskaber er vigtige. Ligegyldigt, hvor meget man prøver at overbevise sig selv, kan et menneske ikke eksistere bare som et individ. Prøv at forestille jer, hvor kedeligt det ville være at spille skak helt mutters alene. Man kan sikkert godt, men det ville nok blive for meget på et tidspunkt. Derfor er fællesskaber vigtige. Ikke kun så man kan spille skak, men så ens eksistens bliver lidt lettere.

Men, hvad er en eksistens nu egentlig, og hvorfor er det nu vi eksisterer? Så tænker I jo nok: ”Godt spørgsmål, Søren”. Dog er jeg temmelig afklaret. Jeg er sikker på, at min fornemmeste opgave her i livet er at blive husket. At efterlade et indtryk, at sætte mit præg. For når vi så ikke længere er på jorden mere, vil dem der husker os, holde os i live til evig tid.

Spørgsmålet er jo så bare, om det er en god ting at blive husket. Vi gør jo ikke kun gode ting her i livet, og folk vil huske på de fejl, vi har begået. Så bliver det jo lige pludselig et meget svært valg. For hvorfor blive husket, hvis man bliver husket som en person, man ikke ønsker at være? Det var faktisk et stort problem for mig. Det, at ligegyldigt, hvor meget jeg havde ændret mig, ville folk ikke ændre den måde, de så mig på.

Dog har det ændret sig, og det er der kun en meget simpel grund til. Fordi hver eneste dag, går jeg rundt blandt folk, der vil se mig som lige præcis den, jeg er. Folk, der forventer, at jeg er mig! Intet mere og intet mindre end bare mig selv. Folk, der ser mig og giver mig en chance for at være mig selv.

Jeg har ændret mig en del, siden jeg ankom på denne efterskole. I har ændret mig. Det synes jeg faktisk har været en fantastisk ting. For I har ændret mig til den person, som jeg gerne vil huskes som.

Hørbys blog

Få nyheder fra Hørby Efterskole

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få nyheder om alt fra Åbent Hus, indbydelser, tidligere elevers oplevelser på skolen, vores læringsstile og meget andet.

Test dig selv

Bliv klogere på, hvordan du lærer bedst – det tager kun tre minutter.

Start test

Bestil brochure

Er du interesseret i Hørby Efterskole, sender vi dig gerne mere information.

Bestil her

Besøg os

Tag dine forældre med og besøg skolen. Vi holder ofte Åbent Hus.

Begynd her