Sådan er din efterskole

På Hørby bliver du en del af et forpligtende fællesskab, hvor vi tager hånd om hinanden. Vi udfordrer også hinanden til at nå nye mål.

Sammenhold og samarbejde

På Hørby vil du sammen med dine kammerater få spændende og udfordrende oplevelser med fokus på sammenhold og samarbejde. Vi bygger på inkluderende fællesskaber, der gør verden større for alle. Vi garanterer, at du får masser af succesoplevelser undervejs – hvis du selv vil.

En almindelig dag på efterskolen

• Morgentur, som giver energi.
  • Undervisning med udgangspunkt i din læringsstil.
  • Gode fælles måltider med lækker og sund mad.
  • Studietime, hvor du kan få hjælp til opgaverne.
  • Aftenhygge i fællesrum og på værelserne.

En god del af hverdagen på Hørby Efterskole er køkkenets rigtig gode mad både morgen, middag og aften. Maden er både sund og lækker.

Fed fritid

I fritiden er der masser af muligheder for at arbejde i værkstederne, øve musik, dyrke idræt i hallen eller bare hygge dig på værelset eller på fællesområderne, i pejsestuen eller tv-stuen. Vi arrangerer også ture og holder koncerter mv. på skolen.

I weekenden kan du blive på skolen og deltage i programmet, men du kan også tage hjem og slappe helt af. Nogle weekends har vi obligatoriske arrangementer på skolen.

Alle deltager også i rengøringen af skolen. Du får ansvar for et område, som du skal holde rent. Det lærer du også meget af.

Se mere

Et hyggeligt elevhus

Du kommer til at bo på et 2-mandsværelse, som ligger i et hyggeligt elevhus, hvor der i alt bor ca. 12 elever. I er selv med til at sætte et personligt præg på huset.

Der er håndvask på alle værelser og to badeværelser i hvert hus. Hvert hus har også egen opholdsstue og tekøkken. Du har også adgang til vaskemaskine, tørretumbler og strygejern.

En god hjælper

Hvert hus har tilknyttet en huslærer, som er jeres kontaktperson. Huslæreren hjælper dig med at finde dig til rette på skolen og er en god hjælper i hverdagen.

Du skal i øvrigt vide, at Hørby Efterskole er en røgfri skole.

Se mere

Test dig selv

Bliv klogere på, hvordan du lærer bedst – det tager kun tre minutter.

Start test

Bestil brochure

Er du interesseret i Hørby Efterskole, sender vi dig gerne mere information.

Bestil her

Besøg os

Tag dine forældre med og besøg skolen. Vi holder ofte Åbent Hus.

Begynd her

Glæd dig til skitur med Hørby Efterskole

Du får masser af oplevelser i sneen

Et skoleår på Hørby Efterskole byder på en udenlandsrejse i form af en skitur, hvor hele skolen samlet tager afsted til Norge. Skituren begynder søndag aften på skolen inden afrejse og slutter igen hjemme i Hørby fredag aften. Glæd dig til fire dage i sneen, fire dage på ski og fire dage, hvor der for alvor bliver sat turbo på samværet – netop fordi alle er afsted på den samme tur og derigennem får fælles oplevelser med hjem i bagagen.

En skitur med Hørby Efterskole er en anderledes oplevelse for mange af eleverne, bl.a. fordi I oftest kommer til at snakke med nogen og være sammen med folk, som du måske ikke i hverdagen hjemme på skolen har mødt endnu. Derfor giver skituren hvert år nye venskaber, som kan dyrkes videre, når alle er hjemme på efterskolen igen.

Vi besøger et skiområde, der på den ene side har udfordringer for eleverne, men på samme tid ikke er større end, at I møder hinanden på bakkerne, så I får følelsen af at være af sted i en stor gruppe. Rigtig mange af eleverne vælger slalomski, men du kan også prøve kræfter med langrendsski (turski) på kortere eller længere ture i området, som lærerne arrangerer.

Vi bor samlet et sted, hvor vi kan hygge om aftenen. Mange af dagligdagens pligter, som hører til hjemme på efterskolen, er erstattet af tid til samvær, spil, snak og snelege.

Udgiften i forbindelse med skirejsen er inkluderet i skolebetalingen, som således dækker selve rejsen og opholdet og derudover også leje af skiudstyr samt liftkort.

Få nyheder fra Hørby Efterskole

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få nyheder om alt fra Åbent Hus, indbydelser, tidligere elevers oplevelser på skolen, vores læringsstile og meget andet.